Bewegend leren Basisschool

Wil je op jouw basisschool meer bewegen tijden of tussen de lessen? Dan kun je energizers en bewegend leren invoeren. Lees hier hoe jouw school bewegend leren kan toepassen op jouw basisschool.

Blije spelers, blije klanten


bewegend leren op jouw basisschool

Je hebt wellicht de term “bewegend leren” wel eens voorbij horen komen. Maar wat is bewegend leren nou precies? Bewegend leren combineert fysieke activiteit met actief leren. Met als resultaat: verhoogde concentratie, betere leerresultaten en een energiek klaslokaal. Het beste deel? Met onze Interactive X-Wall is het integreren van bewegend leren op jouw basisschool nog nooit zo eenvoudig geweest.

De kracht van de
X-Wall?

De Interactive X-Wall is een digitale speelmuur waarmee bewegend leren eenvoudig is toe te passen op basisscholen. Zonder dat het jou extra tijd of moeite kost!

De X-Wall zet kinderen aan om tot een leuke en vernieuwende manier van bewegend leren. Bewegend leren rekenen, bewegend leren spelling, andere talen bijspijkeren of topografische uitdagingen? Dankzij de X-Wall en meer dan 50 verschillende games worden kinderen vanaf 4 jaar uitgedaagd te leren en bewegen. De games zijn er op het gebied van educatie, sport en fun en in uiteenlopende moeilijkheidsgraden. 

Ideeën en Inspiratie

Op zoek naar frisse bewegend leren ideeën voor jouw klas? Met de Interactive X-Wall zijn de mogelijkheden eindeloos. Of je nu kiest voor korte beweegpauzes of uitgebreide lessen, de X-Wall heeft alles wat je nodig hebt om je leerlingen te motiveren en te engageren.

waarom is bewegend leren belangrijk

Bewegend leren helpt kinderen op een eenvoudige en laagdrempelige manier aan meer beweging, het maakt het leren leuker en effectiever én het zorgt voor een betere concentratie tijdens de les.

Drie belangrijkste redenen voor het toepassen van bewegend leren op jouw basisschool

Meer bewegen = Gezondere kinderen

Meer bewegen stimuleert de motorische ontwikkeling en de lichamelijke gezondheid. Ook helpt bewegen ziektes te voorkomen. Als kinderen plezier hebben in het bewegen en vooruitgang en successen behalen, draagt dat bovendien bij aan een groter gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen. 

Bewegend leren = leren wordt leuker en effectiever

Regelmatige herhaling, van bijvoorbeeld rekensommen of spellingregels, wordt leuker voor kinderen wanneer er beweging aan toegevoegd wordt. Door beweging zijn kinderen actief betrokken bij het onderwerp en minder snel afgeleid. Bovendien stimuleert bewegen de ontwikkeling van de hersenen bij kinderen. En dat is positief voor hun creativiteit, probleemoplossend vermogen én geheugen.

Meer beweegmomenten = betere concentratie

Vaker bewegen kan bijdragen aan een betere concentratie. Een beweegmoment op matig tot intensief niveau voor minimaal tien minuten, óf intensief bewegen voor minimaal vijf minuten, draagt bij aan de concentratie en taakgerichtheid van kinderen. Bovendien helpen korte beweegmomenten stress te verminderen en spanning los te laten. 

Online
demonstratie

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van een X-Wall en wil jij zien hoe de speelmeer het onderwijs op jouw school kan verrijken? Laat je contact gegevens achter zodat we kunnen laten zien hoe jij bewegend leren eenvoudig kan integreren in het onderwijs met de interactieve muur. 

Geverifieerd door MonsterInsights