Bewegend leren makkelijk gemaakt

Interactive X-Wall zorgt ervoor dat bewegend leren toegepast kan worden op scholen zonder dat het te veel tijd kost. Bewegend leren in het klaslokaal is nog nooit zo makkelijk gemaakt. Door gebruik te maken van digitale leermiddelen is bewegend leren makkelijk toe te passen door leeraren en leuk voor leerlingen. 

Steeds meer scholen maken gebruik van de X-Wall

De X-Wall staat al op meer dan 30 vaste locaties waaronder bij Feyenoord, Landal Greenparks, KBS De Schakel en het Summa College

De X-Wall eenvoudig toepassen in jouw lesprogramma


Rekenen

De Interactive X-Wal beschikt over vele games waarbij leerlingen hun rekenvaardigheden kunnen trainen. Zo beschikt de speelmuur bijvoorbeeld over de “Rekenkoning” en “Soccerdarts”. Dit zijn spellen waarmee leerlingen op een actieve en leuke manier gaan rekenen. De sommen kunnen aangepast worden naar de verschillende leerlijnen of het niveau van de leerling.


Taal

Ook voor de Taalles heeft Interactive X-Wall verschillende games ontwikkeld. Door middel van ‘’Spelling Bee’’, ‘’Alfabet spel’’ of ‘’ Otje OU, Adje AU’’ kunnen leerlingen door bewegend te leren hun taal ontwikkelen 


Overige games

De Interactive X-Wall beschikt naast reken- en taal games ook over andere games voor het onderwijs. Denk aan topografie, klokkijken, memory en nog veel meer. 

X-Wall bij basisschool KBS De Schakel

Steeds meer scholen gaan voor een vernieuwende leermethode zoals de Interactive X-Wall. Zo ook KBS de Schakel.

“Wij gebruiken de X-Wall als aanvulling op onze lessen. Eerst behandelen we het onderwerp in het klaslokaal en vervolgens gaan we de stof oefenen op de X-Wall. Zo oefenen wij bijvoorbeeld spelling via de game Otje OU, Adje AU. De leerlingen vinden het geweldig en leren het spelenderwijs” 

Aldus Matthijs van Lith van KBS de Schakel in Apeldoorn

 

“De X-Wall sluit perfect aan bij de leerlijnen die wij gebruiken bij ons op school. ”

- Matthijs van Lith, docent KBS de Schakel

Bewegend leren heeft een positieve invloed op de hersenstructuur en hersen- activiteiten

Door bewegend te leren kunnen kinderen zich beter concentreren

Bewegend leren draagt bij aan de motorische ontwikkeling

Bewegend leren draagt bij aan het beter  onthouden en  opnemen van lesstof

Maakt lessen leuker voor zowel leerlingen als leraren

Bewegend leren draagt bij aan het behalen van de beweegrichtlijnen


Gratis X-Wall via Subsidie

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar wist je dat er een onderwijssubsidie is waarmee de interactive X-Wall geheel gratis aangeschaft kan worden? Het gaat om de  “Doorstroom po-vo” subsidie.

 

Wij dienen de aanvraag voor jou in

Het aanvragen van een subsidie kost veel tijd en moeite, dat begrijpen we. Daarom dienen wij de aanvraag voor jouw school in. Dit doen we op No Cure No Pay basis. Wordt de aanvraag afgewezen dan hoef je ook niet te betalen! Tot nu toe zijn 100% van de ingediende aanvragen gehonoreerd.

 

Wees er snel bij de aanvraag periode Verloopt over

Dagen
Uren
Min
Sec
Dagen
Uren
Min
Sec

Gratis uitproberen

Doormiddel van een online demonstratie laten wij je graag de mogelijkheden van onze Interactieve muur zien. 

De voordelen van
spelenderwijs leren

De subsidie is voor alle scholen die vallen onder de wet primair onderwijs.

Scholen die in aanmerking komen voor de subsidie zijn scholen die vallen onder de wet primair onderwijs. Het basisonderwijs en speciaal basisonderwijs vallen hieronder.

Elke school in het VO en PO zou de subsidie kunnen aanvragen. Je krijgt per leerling een bedrag van €1.000,-

Een po-school kan per jaar subsidie ontvangen voor één doorstroomprogramma po-vo. Een school kan dus geen onderdeel zijn van meerdere aanvragen. Het is wel mogelijk dat een bestuur meerdere aanvragen indient voor verschillende scholen/vestigingen.

Een vo-school kan sinds 2021 meedoen met maximaal twee aanvragen.

De subsidies worden op schoolniveau aangevraagd. Er kan dus per school een subsidie worden ingediend.

Per aanvraag wordt er een individueel plan opgesteld met jouw school. Het kan gaan naar de aanschaf van de X-Wall, ontwikkelig van de games, een trainer om docenten op te leiden of voor een gastdocent. 

Elke school kan de subsidie aanvragen. De subsidies is gericht op het hoger doorstromen van kinderen van het PO naar het VO.