FC Groningen meets X-Wall

Gratis X-Wall op jouw school met behulp van subsidie Basisvaardigheden en een sportief schoolprogramma met FC Groningen. Ontdek het sportieve programma en stimuleer basisvaardigheden op interactieve wijze.

Samen Sterker in
sport en educatie!

In de dynamische wereld van vandaag is het essentieel om kinderen niet alleen te onderwijzen, maar ook te inspireren. Daarom hebben wij, in samenwerking met, FC Groningen, een uniek sportief schoolprogramma opgezet, waarbij educatie en beweging naadloos samenvloeien.

Het gaat niet enkel om voetbal. Door middel van onze X-Wall, worden kinderen aangemoedigd om actief deel te nemen, zowel fysiek als mentaal. Terwijl ze zich vermaken en bewegen, werken ze tegelijkertijd aan cruciale levensvaardigheden zoals samenwerken, gezonde voeding en digitale geletterdheid. 

Door de kracht en het bereik van FC Groningen, bieden we scholen een uitgelezen kans om leerlingen een ervaring te geven die verder gaat dan het klaslokaal. Een ervaring die blijft hangen, motiveert en inspireert.

Programma Overzicht: Voetbalcursus en Interactief leren op de X-Wall

 • Eerste kennismaking en oriëntatie
 • Creatie van een teamfoto voor het certificaat
 • Diverse sport- en speloefeningen
 • Bespreking van de thema's voor de komende weken.
 • Eerste kennismaking met de X-Wall.
 • Voortzetting sport- en speloefeningen.
 • Uitvoering van de voetbalcursus
 • Integratie van de X-Wall in de cursus
 • Focussen op de gekozen thema's per school.
 • Unieke cursusuitvoering op het trainingscomplex van FC Groningen
 • Exclusieve rondleiding in het stadion van FC Groningen, inclusief unieke stops zoals de kleedkamer en het veld.
 • Certificaatuitreiking ter erkenning van de inzet en deelname van de leerlingen, zowel voor de voetbalcursus als de X-Wall

Speciale kenmerken van het Programma

 1. Op maat gemaakte Cursus: In overleg met de vakleerkracht wordt er maatwerk geleverd, afgestemd op de specifieke behoeften van de school.
 2. Interactie met FC Gropningen Speler: Tijdens het programma komt er minimaal één keer een speler van FC Groningen langs. Dit biedt de kinderen de kans om thema's te bespreken, vragen te stellen en zelfs handtekeningen te verzamelen.
 3. Kleding van FC Groningen: Om eenheid en betrokkenheid te bevorderen, krijgen alle deelnemende kinderen sportkleding van FC Groningen in bruikleen.
 4. Gratis X-Wall: Door middel van de subsidie basisvaardigheden kan jouw school gratis de X-Wall installeren. Hierdoor blijft de X-Wall, na afloop van het programma met FC Groningen, op jouw school staan. 

Samenwerking FC Groningen

Ervaar de trots en opwinding van een samenwerking met een van Nederlands bekendste voetbalclubs. Deze samenwerking verrijkt niet alleen de sportieve ervaring, maar verbindt scholen ook met een gemeenschap die voetbal ademt. 

Maatwerk Cursus

Elk school heeft unieke behoeften. Daarom bieden we een op maat gemaakte cursus aan die zich richt op specifieke thema's zoals gezonde voeding, leefstijl, pesten, discriminatie, en meer.

Innovatieve Technologie

De Interactive X-Wall brengt leren naar een hoger niveau. Met aangepaste FC Groningen-spellen worden kinderen niet alleen fysiek uitgedaagd, maar ook cognitief.

Echte FC Groningen Speler

at is er cooler dan een echte voetballer in je school? Minimaal één keer tijdens de cursus komt een speler van FC Groningen langs, wat zorgt voor onvergetelijke herinneringen.

Uniformiteit & Trots

Met de speciale FC Groningen-kleding voelen kinderen zich onderdeel van het team. Deze eenheid stimuleert samenwerking en bevordert de teamgeest.

Stadionrondleiding

en unieke kans voor kinderen om achter de schermen te kijken bij FC Groningen, inclusief een bezoek aan de kleedkamer, persruimte, en het veld. Deze ervaring wordt afgesloten met een speciale certificaatuitreiking.

Meer beweging Met de Interactive X-Wall

Ontdek hoe de Interactive X-Wall beweging stimuleert in het onderwijs en de gezondheidssector. Met bewegend leren en interactieve oefeningen bevordert de X-Wall een actieve en gezonde levensstijl. Bekijk de video's en ervaar de kracht van beweging!

X-Wall bij basisschool de Regenboog

"Wij hebben gekozen voor de X-Wall omdat we innovatief willen zijn. Met de X-Wall komen 21e-eeuwse vaardigheden naar voren."

Aldus Patrick Kort-Spoelman | Directeur Kindcentrum de Regenboog

X-Wall bij KBS de Schakel

"Met de X-Wall kunnen kinderen een interactieve gymles krijgen die altijd leuk en uitdagend is. Wij gebruiken de X-Wall als aanvulling op onze lessen."

Aldus Matthijs van Lith | Leerkracht KBS de Schakel

School inschrijven

Ben jij geïnteresseerd in het programma in samenwerking met FC Groningen? Of wil je meer informatie ontvangen over het programma? Vul dan hieronder je gegevens in. 

Geverifieerd door MonsterInsights