Gamification in de gehandicaptenzorg

Het is bij ons eigenlijk heel erg snel gegaan. Ongeveer een jaar geleden stond hier een demo van de X-Wall welke niet alleen bij onze cliënten maar ook het personeel in de smaak viel. In de eerste instantie was de X-Wall voor ons wat prijzig maar toen er uiteindelijk toch geld vrij kwam is er besloten om na de demo toch deze interactieve speelmuur aan te schaffen.

Een paar maanden later werd de interactieve muur in onze gymzaal geplaatst. Maikel heeft alles voor ons geregeld met betrekking tot de installatie en het nodige werk wat daar nog aan vooraf ging. Onder andere de nodige aanpassingen die moesten gemaakt worden door een elektricien welke nodig waren voor de installatie.

Een standalone
attractie die veel bezoekers trekt

Aan het begin was het aanbod aan spelletjes niet helemaal toegespitst op onze de doelgroep. Gezien verstandelijk beperkten een geheel andere groep is als basisschool leerlingen, om die reden worden ze ook altijd vergezeld door een begeleider wanneer ze de X-Wall willen gebruiken.

Over het algemeen worden de spellen waarbij dingen aangeraakt moeten worden het meest gebruikt door onze cliënten. Al willen de cliënten met een hoog niveau soms ook wel de wat meer educatievere games opzoeken.

Zeker niet alle spellen zijn voor onze doelgroep goed te doen maar samen hebben we toch ook goeie pointers kunnen geven voor games. 

“Wij hebben een aantal cliënten die bewegen en sporten eigenlijk niks vonden, maar toch in beweging gebracht worden zonder dat ze het door hebben!”

Britt Schoonhoven 's Heeren Loo

In beweging door Interactieve X-Wall

Niet iedereen vindt de X-Wall leuk, maar goed dat is natuurlijk persoonlijk. Het is vooral leuk om te zien dat sommige mensen echt in beweging brengt. Wij hebben een aantal cliënten die bewegen en sporten eigenlijk niks vonden, maar toch in beweging gebracht worden zonder dat ze het door hebben. Eigenlijk zijn wij over het algemeen zeer tevreden over onze interactieve speelmuur. In het begin zaten er wel nog wat kleine foutjes in. Maar als we belden werd er altijd direct naar een oplossing gezocht. Wanner het probleem niet telefonisch of op afstand opgelost kan worden proberen ze altijd snel langs te komen om het voor je te reg

Vraag een demo aan
en ervaar het zelf

De mogelijkheden zijn eindeloos…

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van de X-Wall? Dan kunt u een gratis online demonstratie aanvragen. Het is ook mogelijk om een demonstratie op locatie te verzorgen.

Geverifieerd door MonsterInsights