Hoe gebruik je de X-Wall?

Met de X-Wall is bewegend leren niet alleen leuker maar ook makkelijker. Maar hoe gebruik je de X-Wall nou precies? Daar lees je op deze pagina meer over.

Bewegend leren met de X-Wall

Bij Interactive X-Wall zijn wij overtuigd van de toegevoegde waarde van bewegend leren. De X-Wall maakt actief leren leuker maar ook makkelijker. Hoe je de X-Wall het best kan gebruiken lees je hier. 

Samen leren

De X-Wall kan op diverse manieren gebruikt worden.  Dit vinden we ook erg belangrijk. De educatieve spellen zijn zo ontworpen dat ze altijd door meerdere leerlingen tegelijk gespeeld kunnen worden, omdat samen leren altijd leuker is dan alleen. Mocht een leerling individuele begeleiding nodig hebben, dan is daar uiteraard ook ruimte voor! Om wat meer inzichten te geven in de mogelijkheden van de X-Wall, hebben wij verschillende spelvormen ontwikkeld.

Spelvormen

De X-Wall is zo ingericht dat er heel veel mogelijkheden zijn qua spelvorm; of je nu in je eentje wilt spelen of met teams tegen elkaar. Er zijn vier spelvormen waar iedereen leerzaam bewegend plezier aan kan beleven.

1 speler

SPELVORM 1

INDIVIDUEEL

De games zijn uitstekend geschikt om individueel te spelen. Of om samen met een leerling iets te oefenen waar extra aandacht nodig is. Alle andere games kunnen uitgeschakeld worden waardoor heel gericht gewerkt wordt aan een specifiek leerdoel.

2 spelers

SPELVORM 2

DUO

Met twee spelers wordt de X-Wall nog leuker! Laat klasgenoten tegen elkaar spelen of neem het als leraar op tegen een leerling. Ideaal om extra te oefenen op bijvoorbeeld rekenen of taal. Alle andere games kunnen uitgeschakeld worden waardoor heel gericht gewerkt wordt aan een specifiek leerdoel.

4-16 SPELERS

SPELVORM 3

ESTAFETTE

Ren op en neer naar de X-Wall en tik vervolgens een teammaatje aan. Oftewel: een estafette. Helemaal spannend als tegen andere teams wordt gespeeld. Raak het scherm aan met je handen of een speciale foamstick, maar er kan ook geschoten worden met een bal. Bepaal het leerdoel en ga met een grote groep lekker in beweging! Vergroot de afstanden tot de X-Wall om het moeilijker te maken. Elk spel van de X-Wall kan in estafettevorm gespeeld worden.

4-16 SPELERS

SPELVORM 4

ESTAFETTE INCLUSIEF HINDERNIS

De variant op spelvorm 3, de estafette. Werp hindernissen op tussen de X-Wall en de teams die op en neer moeten bewegen en elkaar aan moeten tikken. Dat kan een simpele bank of kast zijn, maar ook een heel parcours met obstakels. Met deze spelvorm is een grote groep gegarandeerd met heel veel plezier volop in beweging. Elk spel van de X-Wall kan in estafettevorm gespeeld worden.

Geverifieerd door MonsterInsights