Skip to content

Wat is de impuls en innovatie bewegingsonderwijs?

Scholen uit het (speciaal) basisonderwijs zijn verplicht om vanaf 2023 minstens 2 uur bewegingsonderwijs per week te verzorgen. Dit heeft het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport beschikbaar gesteld. De subsidie wordt Impuls en Innovatie bewegingsonderwijs genoemd. 

Met behulp van deze subsidie kan een school of instelling een procesbegeleider aanstellen. Samen met de school of instelling zal deze procesbegeleider innovatieve activiteiten bedenken voor meer bewegingsonderwijs of het stimuleren van extra bewegen tijdens en rondom de schooldag. 

De procesbegeleider zal de scholen begeleiden naar het duurzaam verankeren van de minimale eis van 2 uur bewegingsonderwijs per week of gedurende de dag. Dit kan ook door middel van het ontwikkelen van implementatieplannen, waaronder een X-Wall die er effectief is op het aspect bewegend leren. 

Educatieve module

De educatieve module wordt flink uitgebreid. Inmiddels beschikt de muur over tien educatieve spellen. De interactieve muur biedt onder andere de mogelijkheid om te rekenen, een taal te leren of op landen te schieten voor topografie.

Eigen games aanpassen

Leren is nog nooit zo leuk geweest! Met de X-Wall kunnen docenten zelf de games gaan aanpassen op het niveau van de kinderen. Is een spel te moeilijk voor het kind dan kan een niveau worden teruggeschakeld. Vanaf halverwege volgend jaar kan je de games zelf volledig aanpassen.

Voorwaarden Impuls en innovatie bewegingsonderwijs

 

Hieronder enkele voorwaarden voor impuls en innovatie bewegingsonderwijs.

  • Als bestuur voor de eerste school die meedoet ontvangt u maximaal €25.000;
  • Voor de volgende scholen van deze deelnemende instelling ontvangen een extra subsidie van maximaal €15.000;
  • Elke instelling ontvangt een bedrag van maximaal €85.000 in totaal;
  • Het aanvragen van deze subsidie heeft als tijdvak vanaf 1 september tot 30 september;
  • De procesbegeleider wordt ingehuurd door het bevoegd gezag of deze wordt aangesteld om de school of instelling te helpen met het laten bewegen van de kinderen tijdens de schooldag; 
  • De procesbegeleider mag een maximum uurloon verdienen van €90,- incl. overhead en btw per uur. Dit tarief mag hoger zijn, maar deze kosten vallen buiten de subsidie en zijn voor de school of instelling zelf;

Interactieve gymlessen!

Met de interactieve speelmuur X-Wall kunnen kinderen op een vernieuwende en interactieve manier gymmen! Hiermee krijg je elk kind in beweging.

Spelenderwijs leren!

Rekensommen oplossen zijn nog nooit zo leuk geweest door de interactieve X-Wall. De games kunnen gemaakt worden voor verschillende leeftijdsgroepen zodat het voor iedereen uitdagend is!

X-Wall huren of kopen?

Op zoek naar een innovatieve en interactieve gymzaal in uw gemeente?

Play Video

De leukste gymles met de X-Wall

De X-Wall biedt vele mogelijkheden voor een leuke gymles.Er zijn multiplayerspellen mogelijk en de X-Wall kan zelfs als ‘sportdocent’ de les bieden. Op de interactieve speelmuur kan er complete gymles verzorgd worden.

Verschillende niveau's

Voor de beheerder van de speeltuin is het één druk op de knop om de X-Wall op te starten. Kinderen herkennen de X-Wall als één grote tablet waar je tegenaan kan schieten. Zij snappen de spellen en werking gelijk van de interactieve speelmuur!

Bewegend leren

Rekensommen oplossen op de muur of het juiste land raken? De interactieve speelmuur zorgt ervoor dat kinderen bewegend leren. Wie haalt de hoogste score door de meeste antwoorden te raden?

Vragen over de X-Wall?
Een X-Wall demonstratie aanvragen?
Meer informatie over de prijzen?
Vragen over de applicaties?

Wij helpen u graag met al uw vragen!

Stel hier uw vraag