Bewegend leren met X-Wall, het innovatieve onderwijsinstrument

Wat leuk dat je ons hebt bezocht op de IPON onderwijsbeurs op 28 en 29 februari in Utrecht. We willen je bedanken voor de interesse in onze interactieve muur. Op deze pagina lees je meer over de X-Wall en over de subsidiemogelijkheden.

Zie hier een aantal blije klanten

50% van de kinderen beweegt te weinig!

Daarom zijn wij Interactive X-Wall begonnen. Onze missie is om beweging terug te brengen in het dagelijks leven, en waar kunnen we dat beter doen dan bij de jeugd op een plek waar leren en groeien centraal staan? Van jongs af aan wordt van ons verwacht dat we stilzitten in de klas, terwijl het onderwijsmodel al bijna 100 jaar hetzelfde is gebleven. Het is tijd voor verandering. Het is tijd om leren en bewegen te combineren en zo een dynamische, gezonde en inspirerende omgeving te creëren voor onze toekomstige generaties. Met X-Wall zetten we een stap naar een toekomst waarin onderwijs niet alleen gaat over het absorberen van kennis, maar ook over het bevorderen van een gezonde, actieve levensstijl.

EDUCATIEVE GAMES

Onze educatieve games ontwikkelen we in samenwerking met jullie docenten. Heb je een leuk idee voor een game of wil je in een bestaande game aanpassingen zien? Dat kan! Omdat wij alle games zelf ontwikkelen kunnen we snel schakelen en games volledig aanpassen naar jouw voorkeuren. Bekijk hieronder een aantal van onze educatieve spellen die zijn ontwikkeld in samenwerking met docenten.

Rekenkoning Multiplayer

Welk team kan het snelste rekenen en mikken? Wie het eerste 15 sommen oplost wint. Rekenen is nog nooit zo leuk geweest! Het rekenen is ontwikkeld volgens de leerlijnen van de basisscholen. Selecteer je groep en doe rekensommen op je eigen niveau.

Aantal spelers: 1 t/m 10 spelers
Leeftijd: 6+

Fast Timers

Met Fast timer leer je de tijden op een analoge en digitale klok. Er zijn verschillende niveaus beschikbaar in dit spel. Het spel is te spelen met één speler of met twee teams tegen elkaar Wie kan het beste klok kijken?

Aantal spelers: 1 t/m 10 spelers
Leeftijd: 6+

Alfabet spel

Raak zo snel mogelijk alle objecten die beginnen met een letter die bovenin te vinden is. Wie haalt er als eerste 8 punten? Het spel is ook te spelen in het Engels en in het Duits. Zo kan je dus ook je woordenschat verbeteren in een andere taal!

Aantal spelers: 1 t/m 10 spelers
Leeftijd: 8+

Hoe zetten andere scholen de X-Wall in ?

Bekijk de video's hieronder en ontdek hoe OBS de Regenboog in Nootdorp en KBS de Schakel in Apeldoorn de X-Wall inzetten om bewegend onderwijs te bevorderen. De X-Wall stimuleert bewegend onderwijs doormiddel van actieve en educatieve spellen. 

X-Wall bij basisschool de Regenboog

X-Wall bij basisschool de Schakel

Waarom
Actief leren met de X-Wall

De Interactive X-Wall is dé manier om leerlingen te laten leren op een vernieuwende en actieve manier. Onze muur is de perfecte tool om de kennis en vaardigheden van kinderen op een interactieve manier te trainen en tegelijkertijd beweging te stimuleren. Zo kunnen kinderen spelenderwijs leren en werken aan een gezondere levensstijl. Het voordeel van de X-Wall is dat er geen voorbereidingen nodig zijn om actief leren toe te passen. De X-Wall heeft meer dan 60+ interactieve games die gebaseerd zijn op de Nederlandse leer richtlijnen. 

Actief leren heeft een positieve invloed op de hersenstructuur en hersenactiviteiten

Door actief te leren kunnen kinderen zich beter concentreren

Actief leren draagt bij aan de motorische ontwikkeling

Actief leren draagt bij aan het beter  onthouden en  opnemen van lesstof

Maakt lessen leuker voor zowel leerlingen als leraren

Actief leren draagt bij aan het behalen van de beweegrichtlijnen

X-Wall financieren met een subsidie

Denk je erover na om een X-Wall aan te schaffen? Goed nieuws! Er zijn meerdere subsidie mogelijkheden beschikbaar om de aanschaf van de interactieve muur te financieren. Laat geld geen belemmering zijn voor innovatie in jouw onderwijsinstelling neem nu contact met ons op voor meer informatie en ontdek hoe wij jou kunnen helpen met de aanschaf van de Interactive X-Wall

Plan nu een
demonstratie in

Ben jij geïnteresseerd in de aanschaf van een Interactive X-Wall en benieuwd naar de mogelijkheden van een subsidie? Vraag dan nu een online demonstratie aan. 

De voordelen van
spelenderwijs leren

De Interactive X-Wall is een interactieve spelmuur. Op de muur worden diverse games geprojecteerd die reageren op contact met de muur. Door middel van contact met handen ballen of andere voorwerpen kunnen de games gespeeld worden. De interactieve muur stimuleert beweging door middel van gamification. Daarom is de muur zeer geschikt voor het onderwijs, leisurecentra, fitnesscentra, speelparadijzen en in de gezondheidszorg.

Elke balsport is mogelijk op de X-Wall. Je kunt de spellen op je eigen manier spelen. Zo kan je bijvoorbeeld de game “Tennis Skill” ook met een voetbal of handbal spelen. De X-Wall registreert tot wel 10 aanrakingen tegelijk. Er zou dus wel met 10 spelers tegelijk gespeeld kunnen worden. De educatieve en sportgames worden echter opgedeeld in teams van max 4 spelers. Dit i.v.m. de grootte van de muur en de speelvlakken. Door de spelvorm aan te passen en het in estafettevorm te spelen kan je er met 16 kinderen tegelijk op spelen. 

De software maakt ons onderscheidend ten opzichte van onze concurrentie. Onze games zijn in het Nederlands. Wij maken alle games zelf en kunnen hierdoor ook alle games zelf aanpassen. Zo kan elke game of zelfs het gehele portaal en dashboard gepersonaliseerd worden.

De minimale grootte van de ruimte is afhankelijk van de versie X-Wall. De minimale afstand van de X-Wall tot aan de muur is 1 meter. De beamer komt dan op een hoogte van 2,3 meter te hangen. Er is veel mogelijk en wij denken graag met je mee aan oplossingen om de X-Wall te integreren in jouw ruimte. Neem contact met ons op, we helpen je graag. 

De X-Wall is verkrijgbaar in vier verschillende versies. De X-Wall Basic, X-Wall Ultra Short Throw, X-Wall Short Throw en de X-Wall Mobile. Het verschil tussen de diverse soorten is de afstand van de beamer t.o.v. de muur en de projectie grootte. De X-Wall mobile is zoals de naam het zegt een mobiele versie. Klik hier voor de actuele prijzen van de verschillende soorten X-Walls.