Corona achterstanden wegwerken MET DE NPO GELDEN

Het Nationaal Programma Onderwijs is opgesteld om de leervertraging in het onderwijs in te halen en daarbij het onderwijs te verbeteren. Er is €8,5 miljard beschikbaar gesteld door de overheid voor de komende tweeënhalf jaar. Dit geld wordt geïnvesteerd door de onderwijsinstellingen in de sociale-economische en cognitieve ontwikkeling van studenten en leerlingen. Hiermee worden ook de coronavertragingen ingehaald. De onderwijsinstellingen hebben een menukaart van kansrijke interventies waaruit ze kunnen kiezen om de subsidie te laten vervullen. 

Voor het Nationaal Programma Onderwijs subsidie te krijgen kunnen onderwijsinstellingen een schoolscan doen. Een schoolscan geeft een duidelijk overzicht wat leerlingen en hun school nodig hebben om de coronavertragingen in te lopen. Het levert een probleem- en behoefteanalyse op. Waardoor deze duidelijk in kaart worden gebracht. Daarna kunnen de onderwijsinstellingen doelen formuleren voor passende en kansrijke interventies. De onderwijsinstellingen kunnen dan via een menukaart van kansrijke interventies kiezen hoe ze de subsidie laten vervullen. 

NPO MENU KAART

Het Nationaal Programma Onderwijs is gericht op studenten en leerlingen bij praktische en persoonlijke ontwikkelingen. Ook is het gericht op het goedmaken en inhalen van de vertragingen. Door bijvoorbeeld aan te scherpen op de kern van de vakken in het onderwijs.

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

A    Meer onderwijs (binnen of buiten reguliere schooltijden) om bij groepen leerlingen kennis en vaardigheden bij te spijkeren.
B    Effectievere inzet van onderwijs om kennis en vaardigheden bij te spijkeren.
C    Sociaal-emotionele en fysieke ontwikkeling van leerlingen.
D    Ontwikkelingen van de executieve functies van leerlingen.
E    (Extra) inzet van personeel en ondersteuning.
F     Faciliteiten en randvoorwaarden.

“Met de X-Wall kunnen kinderen een interactieve gymles krijgen die altijd leuk en uitdagend is!”

De leukste gymles met de X-Wall

De X-Wall biedt vele mogelijkheden voor een leuke gymles.Er zijn multiplayerspellen mogelijk en de X-Wall kan zelfs als ‘sportdocent' de les bieden. Op de interactieve speelmuur kan er complete gymles verzorgd worden.

Games op verschillende niveau's

Bij elke game kan je bij het startscherm je eigen moeilijkheidsgraad instellen. Bij het spel Rekenkoning Multiplayer kan je sommen doen via de X-Wall voor groep 3 tot en met groep 8. Is het te moeilijk? Dan schakel je een niveau terug. Voor iedereen kan je rekenen op niveau geven!

Veel plezier met bewegend leren

Rekensommen oplossen op de muur of het juiste land raken? De interactieve speelmuur zorgt ervoor dat kinderen bewegend leren op een leuke en vernieuwende manier. De X-Wall combineert gamen met bewegen.

Interactief leersysteem

De interactieve muur X-Wall is een uniek interactief leersysteem. Bij de ontwikkeling van de games is er gekeken naar de leerlijnen en wordt dit verwerkt in de huidige games. Via deze weg kunnen kinderen de kennis wat ze leren in de klas inzetten op de X-Wall.

Bekend met de financierings- mogelijkheden?

Graag denken wij met u mee voor mogelijke financieringen om een X-Wall te plaatsen bij u op school of in uw gymlokaal.

Hoe werkt de X-Wall voor scholen?

Met een krachtige beamer wordt het scherm in HD resolutie geprojecteerd. De beamer zit gemonteerd in een beschermbox en wordt gemonteerd in het plafond.

EDUCATIEVE GAMES

Rekenkoning Multiplayer

Welk team kan het snelste rekenen en mikken? Wie het eerste 15 sommen oplost wint. Rekenen is nog nooit zo leuk geweest! Het rekenen is ontwikkeld volgens de leerlijnen van de basisscholen. Selecteer je groep en doe rekensommen op je eigen niveau.

Aantal spelers: 1 t/m 10 spelers
Leeftijd: 6+

Fast Timers

Met Fast timer leer je de tijden op een analoge en digitale klok. Er zijn verschillende niveaus beschikbaar in dit spel. Het spel is te spelen met één speler of met twee teams tegen elkaar Wie kan het beste klok kijken?

Aantal spelers: 1 t/m 10 spelers
Leeftijd: 6+

Alfabet spel

Raak zo snel mogelijk alle objecten die beginnen met een letter die bovenin te vinden is. Wie haalt er als eerste 8 punten? Het spel is ook te spelen in het Engels en in het Duits. Zo kan je dus ook je woordenschat verbeteren in een andere taal!

Aantal spelers: 1 t/m 10 spelers
Leeftijd: 8+

Een unieke
gamechanger
voor het onderwijs!

Wil jij een X-Wall huren/kopen?

Ben je nieuwsgierig naar de vele mogelijkheden voor de X-Wall? Het is mogelijk om een vaste opstelling te plaatsen of om de interactieve muur te huren.

De voordelen van
spelenderwijs leren

De X-Wall is voor iedereen geschikt, jong en oud! Met de vele mogelijkheden met de games is de interactieve muur uitdagend voor iedereen.

De X-Wall is te huur voor bedrijfsfeesten en evenementen. Klik op onze huurpagina voor meer informatie.

Dit is afhankelijk van de ruimte. Wij denken graag met u mee naar de mogelijkheden!

Klik hier om meer te lezen over de kosten van de X-Wall

Dit is afhankelijk van de grootte van de X-Wall. Door het spelvorm aan te passen en het met een estafette te spelen kan je er met 10 kinderen tegelijk op spelen.

Elke balsport is mogelijk op de X-Wall. Je kunt de spellen op je eigen manier spelen. Zo kan je de tennis skill game ook met een voetbal spelen of aantikken met je handen.

Vraag een demo aan
en ervaar het zelf

De mogelijkheden zijn eindeloos…

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van de X-Wall? Dan kunt u een gratis online demonstratie aanvragen. Het is ook mogelijk om een demonstratie op locatie te verzorgen.