Skip to content

Wat zijn de NPO gelden?

Het Nationaal Programma Onderwijs is opgesteld om de leervertraging in het onderwijs in te halen en daarbij het onderwijs te verbeteren. Er is €8,5 miljard beschikbaar gesteld door de overheid voor de komende tweeënhalf jaar. Dit geld wordt geïnvesteerd door de onderwijsinstellingen in de sociale-economische en cognitieve ontwikkeling van studenten en leerlingen. Hiermee worden ook de coronavertragingen ingehaald. De onderwijsinstellingen hebben een menukaart van kansrijke interventies waaruit ze kunnen kiezen om de subsidie te laten vervullen. 

Voor het Nationaal Programma Onderwijs subsidie te krijgen kunnen onderwijsinstellingen een schoolscan doen. Een schoolscan geeft een duidelijk overzicht wat leerlingen en hun school nodig hebben om de coronavertragingen in te lopen. Het levert een probleem- en behoefteanalyse op. Waardoor deze duidelijk in kaart worden gebracht. Daarna kunnen de onderwijsinstellingen doelen formuleren voor passende en kansrijke interventies. De onderwijsinstellingen kunnen dan via een menukaart van kansrijke interventies kiezen hoe ze de subsidie laten vervullen. 

Educatieve module

De educatieve module wordt flink uitgebreid. Inmiddels beschikt de muur over tien educatieve spellen. De interactieve muur biedt onder andere de mogelijkheid om te rekenen, een taal te leren of op landen te schieten voor topografie. Via de interactieve muur kunnen de kinderen bewegend leren op een vernieuwende wijze.

Eigen games aanpassen

Leren is nog nooit zo leuk geweest! Met de X-Wall kunnen docenten zelf de games gaan aanpassen op het niveau van de kinderen. Is een spel te moeilijk voor het kind dan kan een niveau worden teruggeschakeld. Vanaf halverwege volgend jaar kan je de games zelf volledig aanpassen.

Menu NPO

Het Nationaal Programma Onderwijs is gericht op studenten en leerlingen bij praktische en persoonlijke ontwikkelingen. Ook is het gericht op het goedmaken en inhalen van de vertragingen. Door bijvoorbeeld aan te scherpen op de kern van de vakken in het onderwijs.

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

A    Meer onderwijs (binnen of buiten reguliere schooltijden) om bij groepen leerlingen kennis en vaardigheden bij te spijkeren.
B    Effectievere inzet van onderwijs om kennis en vaardigheden bij te spijkeren.
C    Sociaal-emotionele en fysieke ontwikkeling van leerlingen.
D    Ontwikkelingen van de executieve functies van leerlingen.
E    (Extra) inzet van personeel en ondersteuning.
F     Faciliteiten en randvoorwaarden.

Interactieve gymlessen!

Met de interactieve speelmuur X-Wall kunnen kinderen op een vernieuwende en interactieve manier gymmen! Hiermee krijg je elk kind in beweging.

Spelenderwijs leren!

Rekensommen oplossen zijn nog nooit zo leuk geweest door de interactieve X-Wall. Bewegend leren is een effectief middel om de corona achterstanden weg te werken. De games kunnen gemaakt worden voor verschillende leeftijdsgroepen zodat het voor iedereen uitdagend is!

X-Wall huren of kopen?

Op zoek naar een innovatieve en interactieve gymzaal in uw gemeente?

Play Video

De leukste gymles met de X-Wall

De X-Wall biedt vele mogelijkheden voor een leuke gymles.Er zijn multiplayerspellen mogelijk en de X-Wall kan zelfs als ‘sportdocent’ de les bieden. Op de interactieve speelmuur kan er complete gymles verzorgd worden.

Verschillende niveau's

Voor de beheerder van de speeltuin is het één druk op de knop om de X-Wall op te starten. Kinderen herkennen de X-Wall als één grote tablet waar je tegenaan kan schieten. Zij snappen de spellen en werking gelijk van de interactieve speelmuur!

Bewegend leren

Rekensommen oplossen op de muur of het juiste land raken? De interactieve speelmuur zorgt ervoor dat kinderen bewegend leren. Wie haalt de hoogste score door de meeste antwoorden te raden?

Vragen over de X-Wall?
Een X-Wall demonstratie aanvragen?
Meer informatie over de prijzen?
Vragen over de applicaties?

Wij helpen u graag met al uw vragen!

Stel hier uw vraag