Het schipholfonds | Breng beweging & plezier naar jouw organisatie

Ontvang een donatie t.w.v. €10.000,- van het Schipholfonds en laat jouw sportieve initiatieven werkelijkheid worden. Stimuleer beweging, vitaliteit en integratie via het Schipholfonds.

Wat is het
Schipholfonds ?

Het Schipholfonds is toegewijd aan het stimuleren van sportief bewegen in de wijde omgeving van Schiphol. Sport brengt mensen bij elkaar en draag bij aan vitaliteit, gezondheid, integratie en verbroedering. Daarom ondersteunen ze verenigingen, stichtingen en andere organisaties met donaties om hun sportieve initiatieven op amateurniveau te verwezenlijken. Het schipholfonds kijkt verder dan alleen beweging. Het is namelijk belangrijk dat sportieve initiatieven duurzaam zijn en zoveel mogelijk mensen uit alle lagen van de bevolking bereiken. 

Zo helpen wij jou

Bij Interactive X-Wall geloven wij sterk in kracht van beweging. Wij zijn ervan overtuigd dat beweging niet alleen een positieve invloed heeft op ons fysieke welzijn, maar ook op ons cognitieve vermogen en algehele welzijn. Daarom zetten wij ons in om beweging te integreren in sectoren waar het nog niet volledig benut wordt, zoals het onderwijs en de gezondheidssector.

 

Met de Interactive X-Wall bieden wij een innovatieve oplossing waarmee bewegend leren op een eenvoudige en effectieve manier toegepast kan worden in het onderwijs. Daarnaast is de Interactive X-Wall een waardevol hulpmiddel voor de gezondheidssector. Het stelt zorgverleners in staat om op een speelse en motiverende manier het lichaam en de cognitieve functies van mensen te trainen die baat hebben bij bewegingstherapie.

1. Doel:

  • Stimuleren van sportief bewegen in de omgeving van luchthaven Schiphol om gezondheid, vitaliteit, integratie en verbroedering te bevorderen, zodat meer mensen kunnen genieten van sport en beweging.

2. Te besteden aan:

  • Een Interactive X-Wall

3. voorwaarden:

  • Project is gericht op sportief bewegen
  • Project vindt plaats binnen het werkgebied
  • Club of organisatie is gevestigd in Nederland

Meer beweging Met de Interactive X-Wall

Ontdek hoe de Interactive X-Wall beweging stimuleert in het onderwijs en de gezondheidssector. Met bewegend leren en interactieve oefeningen bevordert de X-Wall een actieve en gezonde levensstijl. Bekijk de video's en ervaar de kracht van beweging!

X-Wall bij basisschool de Regenboog

X-Wall bij basisschool de Schakel

X-Wall bij Gezondheidscentrum Carint

Meer beweging in de Gezondheidssector

De Interactive X-Wall is het ultieme middel in de gezondheids- en ouderenzorg, waar beweging essentieel is voor het welzijn van individuen. Met zijn interactieve en motiverende aanpak stimuleert de X-Wall op unieke wijze beweging en biedt het vele voordelen voor de gezondheid en het welzijn.

Beweging is cruciaal in de gezondheids- en ouderenzorg, en de X-Wall maakt het leuk en aantrekkelijk. Door de interactieve projectie en aanraakgevoelige interface worden gebruikers gestimuleerd om in beweging te komen en fysieke activiteit te ervaren. Dit draagt bij aan:

1. Verbeterde fysieke gezondheid

De X-Wall moedigt actieve beweging aan, wat kan leiden tot verbeterde mobiliteit, spierkracht, coördinatie en balans. Het kan ook bijdragen aan het behouden van de algehele gezondheid en het verminderen van risico's op bepaalde gezondheidsproblemen.

2. Verhoogde cognitieve functies

Beweging stimuleert de bloedtoevoer naar de hersenen, wat kan leiden tot verbeterde cognitieve functies, geheugen en concentratie. De X-Wall combineert beweging met educatieve games, waardoor gebruikers hun geest actief kunnen houden terwijl ze plezier hebben.

3. Sociale interactie en emotioneel welzijn

De X-Wall creëert een omgeving waarin gebruikers kunnen samenkomen, communiceren en plezier hebben. Dit bevordert sociale interactie, vermindert gevoelens van eenzaamheid en draagt bij aan het emotionele welzijn van mensen.

Meer beweging in het Onderwijs

De Interactive X-Wall is dé manier om leerlingen te laten leren op een vernieuwende en beweeglijke manier. Uit onderzoek van de Rijksoverheid blijkt namelijk dat bijna de helft van de Nederlandse kinderen te weinig beweegt en dat motorische vaardigheden achteruitgaan, terwijl het aantal kinderen met overgewicht toeneemt.
Met de Interactive X-Wall willen wij hier verandering in brengen. Onze muur is de perfecte tool om de kennis en vaardigheden van kinderen op een interactieve manier te trainen en tegelijkertijd beweging te stimuleren. Zo kunnen kinderen spelenderwijs leren en werken aan een gezondere levensstijl.

Over ons

Bij Interactive X-Wall is onze missie om meer beweging te stimuleren in sectoren waar het vaak tekortschiet, zoals het onderwijs en de gezondheidssector. We geloven dat beweging essentieel is voor het welzijn en de ontwikkeling van individuen, en we zijn vastbesloten om een verschil te maken.

Met de Interactive X-Wall bieden we een unieke en interactieve manier om beweging te stimuleren. We combineren entertainment, educatie en beweging in één krachtig systeem. Onze visie is om spelenderwijs beweging te integreren in het dagelijks leven, waardoor gezonde gewoonten worden bevorderd en mensen van alle leeftijden en achtergronden worden gestimuleerd om actief te zijn.

Ontdek of je in aanmerking komt

Laat je gegevens achter en ontdek of je in aanmerking komt voor het Schipholfonds. Wij nemen dan contact met je op. 

De voordelen van
spelenderwijs leren

Het schipholfonds kan het hele jaar door aangevraagd worden. Wel heeft het Schipholfonds verschillende aanvraagtermijnen. Ben je te laat voor het huidige termijn, dan wordt je aanvraag meegenomen naar het volgende termijn.

Het schipholfonds doneert maximaal €10.000.

Ja je bent verplicht om financiële verantwoording af te leggen over het ontvangen bedrag. Na uitreiking van de donatie heb je een half jaar de tijd om alle facturen en betalingsbewijzen met betrekking tot de donatie op te sturen.

Om de donatie te ontvangen moet er een verantwoording worden geschreven. Dit kan veel tijd in beslag nemen. Wij werken samen met een subsidiebureau die dit gehele proces voor je uit handen kan nemen.

De Interactive X-Wall is een interactieve spelmuur. Op de muur worden diverse games geprojecteerd die reageren op contact met de muur. Door middel van contact met handen ballen of andere voorwerpen kunnen de games gespeeld worden. De interactieve muur stimuleert beweging door middel van gamification. Daarom is de muur zeer geschikt voor het onderwijs, leisurecentra, fitnesscentra, speelparadijzen en in de gezondheidszorg.

De X-Wall registreert tot wel 10 aanrakingen tegelijk. Er zou dus wel met 10 spelers tegelijk gespeeld kunnen worden. De educatieve en sportgames worden echter opgedeeld in teams van max 4 spelers. Dit i.v.m. de grootte van de muur en de speelvlakken. Door de spelvorm aan te passen en het in estafettevorm te spelen kan je er met 16 kinderen tegelijk op spelen.