Gratis x-wall met een onderwijssubsidie no cure, no pay

Een gratis X-Wall laten installeren op jouw school met de subsidie “Verbetering basisvaardigheden”? Dat kan! Plan een online kennismaking in en ontdek de mogelijkheden. 

Wat houdt de subsidie
basisvaardigheden in?

De subsidie “Verbetering basisvaardigheden heeft als doel om scholen te ondersteunen met de ontwikkeling van de basisvaardigheden zoals; Rekenen, Taal en Spelling.  Want deze vaardigheden zijn noodzakelijk om andere kennis en vaardigheden op te doen. Zo heeft ieder kind de kans om zich te ontwikkelen en mee te doen in de maatschappij. 

Met deze regeling krijgen scholen de mogelijkheid om de basisvaardigheden te verbeteren aan de hand van effectief bewezen methoden,  bijvoorbeeld:

  • Activiteiten gericht op extra instructie en onderwijstijd.
  • Effectieve leer- en ontwikkelmiddelen. 
  • Klassenmanagement.
  • Professionalisering van het onderwijspersoneel.

voorwaarden voor de subsidie basisvaardigheden

Om aanspraak te kunnen maken op de subsidie Verbetering Basisvaardigheden, zijn er enkele voorwaarden waar rekening mee gehouden moet worden. Deze voorwaarden kan je vinden op de website van DUS-I. De voornaamste voorwaarde is dat het toegekende subsidiebedrag besteed moet worden aan interventies die gericht zijn op het verbeteren van basisvaardigheden. Hierbij gaat het specifiek om de basisvaardigheden van taal, rekenen, wiskunde, burgerschap en digitale geletterdheid. Het is cruciaal dat de interventies hierop aansluiten en bijdragen aan het verbeteren van deze basisvaardigheden. 

de X-Wall bij aan het verbeteren van de basisvaardigheden

De X-Wall heeft diverse games die specifiek gericht zijn op het beoordelen en versterken van de basisvaardigheden. Wat de X-Wall uniek maakt, is dat de games volledig kunnen worden aangepast aan de leerlijnen van de school. Leerkrachten hebben de mogelijkheid om hun eigen vragen en antwoorden toe te voegen aan de games. Op deze manier kunnen ze sturen op het verbeteren van de basisvaardigheden op een leuke en interactieve wijze.

Wat doen wij voor jou?

1. Aanvraag indienen:

  • Het aanvragen van een subsidie kost veel tijd en moeite. Dat begrijpen we. Daarom helpt Interative X-Wall jou bij het aanvragen van de subsidie. Dit doen we op No Cure No Pay basis. Wordt de subsidie niet gehonoreerd? Dan hoef je ook niet te betalen.

2. Opstellen activiteitenplan:

  • Om de subsidie aan te vragen moet er een activiteitenplan worden opgesteld. Dit zijn de interventies waaraan het subsidie bedrag wordt besteed. Ook dit kan veel tijd kosten en kunnen wij voor jou uit handen nemen. 

3. Verantwoording:

  • Heb je de subsidie ontvangen? Dan moet deze na afloop ook verantwoord worden. Heb jij de aanvraag van de subsidie door ons laten indienen? Dan nemen wij ook de verantwoording van de subsidie op ons.

Blije spelers, blije klanten

De X-Wall staat al op meer dan 30 vaste locaties waaronder bij Feyenoord, Landal Greenparks en KBS De Schakel

Meer beweging Met de Interactive X-Wall

Ontdek hoe de Interactive X-Wall beweging stimuleert in het onderwijs en de gezondheidssector. Met bewegend leren en interactieve oefeningen bevordert de X-Wall een actieve en gezonde levensstijl. Bekijk de video’s en ervaar de kracht van beweging!

X-Wall bij basisschool de Regenboog

"Wij hebben gekozen voor de X-Wall omdat we innovatief willen zijn. Met de X-Wall komen 21e-eeuwse vaardigheden naar voren."

Aldus Patrick Kort-Spoelman | Directeur Kindcentrum de Regenboog

X-Wall bij KBS de Schakel

"Met de X-Wall kunnen kinderen een interactieve gymles krijgen die altijd leuk en uitdagend is. Wij gebruiken de X-Wall als aanvulling op onze lessen."

Aldus Matthijs van Lith | Leerkracht KBS de Schakel

Gratis X-Wall met een
Onderwijssubsidie

De Interactive X-Wall is dé manier om leerlingen te laten leren op een vernieuwende en beweeglijke manier. Uit onderzoek van de Rijksoverheid blijkt namelijk dat bijna de helft van de Nederlandse kinderen te weinig beweegt en dat motorische vaardigheden achteruitgaan, terwijl het aantal kinderen met overgewicht toeneemt.
Met de Interactive X-Wall willen wij hier verandering in brengen. Onze muur is de perfecte tool om de kennis en vaardigheden van kinderen op een interactieve manier te trainen en tegelijkertijd beweging te stimuleren. Zo kunnen kinderen spelenderwijs leren en werken aan een gezondere levensstijl.

Bewegend leren heeft een positieve invloed op de hersenstructuur en hersenactiviteiten

Door bewegend te leren kunnen kinderen zich beter concentreren

Bewegend leren draagt bij aan de motorische ontwikkeling

Bewegend leren draagt bij aan het beter  onthouden en  opnemen van lesstof

Maakt lessen leuker voor zowel leerlingen als leraren

Bewegend leren draagt bij aan het behalen van de beweegrichtlijnen

EDUCATIEVE GAMES

Rekenkoning Multiplayer

Welk team kan het snelste rekenen en mikken? Wie het eerste 15 sommen oplost wint. Rekenen is nog nooit zo leuk geweest! Het rekenen is ontwikkeld volgens de leerlijnen van de basisscholen. Selecteer je groep en doe rekensommen op je eigen niveau.

Aantal spelers: 1 t/m 10 spelers
Leeftijd: 6+

Fast Timers

Met Fast timer leer je de tijden op een analoge en digitale klok. Er zijn verschillende niveaus beschikbaar in dit spel. Het spel is te spelen met één speler of met twee teams tegen elkaar Wie kan het beste klok kijken?

Aantal spelers: 1 t/m 10 spelers
Leeftijd: 6+

Alfabet spel

Raak zo snel mogelijk alle objecten die beginnen met een letter die bovenin te vinden is. Wie haalt er als eerste 8 punten? Het spel is ook te spelen in het Engels en in het Duits. Zo kan je dus ook je woordenschat verbeteren in een andere taal!

Aantal spelers: 1 t/m 10 spelers
Leeftijd: 8+

Plan nu een
adviesgesprek

Ben jij geïnteresseerd in de aanschaf van een Interactive X-Wall door middel van de subsidie “Verbetering basisvaardigheden”? Of wil je meer informatie ontvangen over de mogelijkheden van de subsidie? Vul dan hieronder je gegevens in om een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen.

Heeft jouw school niet de subsidie
basisvaarigheden

Er zijn meerdere subsidieregelingen waarmee de Interactive X-Wall volledig gesubsideerd kan worden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden bij jouw op school of bekijk hieronder de andere subsidieregelingen.

Subsidie basisvaardigheden

Doorstroomprogramma po-vo

Subsidie NPO gelden

De voordelen van
spelenderwijs leren

Basisvaardigheden gaat om taal, rekenen, digitale geletterdheid en burgerschap. 

Ja dat kan. De Interactive X-Wall helpt bij het ontwikkelen van de basisvaardigheden, op een leuke beweeglijke manier. 

De subsidie moet worden verantwoord via de jaarverslaggeving volgens de Regeling jaarverslaggeving onderwijs met model  G, onderdeel 1. De verantwoording nemen wij voor je uit handen. Zo hoef je daar niet meer naar om te kijken. 

Nee dit kan niet. De subsidie wordt per vestiging toegekend en kan alleen voor de verbetering van basisvaardigheden op dezelfde vestiging worden gebruikt. 

Ja, de verschillende vestigingen kunnen met elkaar samenwerken maar de budgetten moeten gescheiden blijven. 

Geverifieerd door MonsterInsights