Combineer Bewegen met gamen!

Steeds meer zorginstellingen gebruiken de grote kracht van de X-Wall. Cliënten met een beperking hebben vaak al ervaring met gamen op een tablet of telefoon, dus de stap naar de X-Wall is klein. De X-Wall combineert gamen met bewegen en maakt het nog leuker door licht- en geluidseffecten.

Samen met zorginstelling ’s Heeren Loo in Apeldoorn ontwikkellen we aangepaste games voor mensen met een beperking. Denk aan simpele games met een lange tijdsduur en minder effecten, maar wel met de ultieme game-ervaring.

Plezier
Tijdens het spelen!

Op zoek naar een vernieuwende manier voor bewegen en leren? Probeer de X-Wall!

De X-Wall is voor cliënten en medewerkers een leuke nieuwe manier van bewegen en leren. De muur is gebruiksvriendelijk waardoor iedereen snel en eenvoudig van start kan. De spellen zijn te spelen met een hand, bal of met een foam hockeystick. Hierdoor is het gebruiksvriendelijk voor iedereen. Met de X-Wall kom je makkelijk in beweging, werk je aan sociale vaardigheden en het belangrijkste: iedereen vindt het leuk!

“De X-Wall heeft een gigantische aantrekkingskracht op de clienten!”

Geschikt voor elk niveau

De games van de X-Wall zijn geschikt voor bijna alle cliënten. Kies het juiste niveau en schakel makkelijk naar een hoger of lager niveau. De games houden rekening met ieders uitdaging op sociaal, fysiek, zintuigelijk en cognitief niveau.

Volop in ontwikkeling

Onze games houden rekening met ieders uitdaging op social, fysiek, zintuigelijk en cognitief niveau. Het verhoogt ook de sociale vaardigheden doordat de cliënten samen spelen met een begeleider of andere cliënten. Denk aan samenwerken of een spel met een competitief karakter tegen elkaar.

Enorm veel plezier

Het allerbelangrijkste aspect van de muur is het plezier wat de clienten krijgen van de leuke spellen. Deze zijn op veel verschillende manieren te spelen. Denk aan de afstand vergroten met een bal of door er met een object tegenaan te tikken. De beleving die de cliënten krijgen door de muur blijft leuk en uitdagend.

VOLOP IN ONTWIKKELING​

De X-Wall is volop in ontwikkeling en blijft een uitdagende beleving. Nog dit jaar wordt het aantal games uitgebreid van 40 naar 60 spellen. Samen met onze klanten doen we constant nieuwe ideeën op, en blijven we ontwikkelen en vernieuwen. Aan het einde van 2022 wordt er een nieuwe interface gelanceerd waardoor begeleiders zelf de games kunnen aanpassen.

X-Wall helpt cliënten ’s Heeren Loo Apeldoorn om te bewegen​

Cliënten van ’s Heeren Loo, locatie woonzorgpark Groot Schuylenburg in Apeldoorn, kunnen vanaf nu spelenderwijs bewegen met behulp van de X-Wall. Op deze interactieve speelmuur, op het eerste oog een kale, kamerbrede witte muur, worden via een beamer spelletjes geprojecteerd die de cliënten kunnen doen. 

Hoe werkt de X-Wall voor de gehandicaptenzorg?

Met een krachtige beamer wordt het scherm in HD resolutie geprojecteerd. De beamer zit gemonteerd in een beschermbox en wordt gemonteerd in het plafond.

Educatieve
GAMES

Rekenkoning Multiplayer

Welk team kan het snelste rekenen en mikken? Wie het eerste 15 sommen oplost wint. Rekenen is nog nooit zo leuk geweest! Het rekenen is ontwikkeld volgens de leerlijnen van de basisscholen. Selecteer je groep en doe rekensommen op je eigen niveau.

Aantal spelers: 1 t/m 10 spelers
Leeftijd: 6+

Fast Timers

Met Fast timer leer je de tijden op een analoge en digitale klok. Er zijn verschillende niveaus beschikbaar in dit spel. Het spel is te spelen met één speler of met twee teams tegen elkaar Wie kan het beste klok kijken?

Aantal spelers: 1 t/m 10 spelers
Leeftijd: 6+

Alfabet spel

Raak zo snel mogelijk alle objecten die beginnen met een letter die bovenin te vinden is. Wie haalt er als eerste 8 punten? Het spel is ook te spelen in het Engels en in het Duits. Zo kan je dus ook je woordenschat verbeteren in een andere taal!

Aantal spelers: 1 t/m 10 spelers
Leeftijd: 8+

Een unieke
gamechanger
voor elke ONDERWIJS!

Wil jij een X-Wall huren/kopen?

Ben jij nieuwsgierig naar de mogelijkheden van de X-Wall? Wij denken graag met u mee!

De voordelen van
spelenderwijs leren

De Interactive X-Wall is een interactieve spelmuur. Op de muur worden diverse games geprojecteerd die reageren op contact met de muur. Door middel van contact met handen ballen of andere voorwerpen kunnen de games gespeeld worden. De interactieve muur stimuleert beweging door middel van gamification. Daarom is de muur zeer geschikt voor het onderwijs, leisurecentra, fitnesscentra, speelparadijzen en in de gezondheidszorg.

Elke balsport is mogelijk op de X-Wall. Je kunt de spellen op je eigen manier spelen. Zo kan je bijvoorbeeld de game “Tennis Skill” ook met een voetbal of handbal spelen. De X-Wall registreert tot wel 10 aanrakingen tegelijk. Er zou dus wel met 10 spelers tegelijk gespeeld kunnen worden. De educatieve en sportgames worden echter opgedeeld in teams van max 4 spelers. Dit i.v.m. de grootte van de muur en de speelvlakken. Door de spelvorm aan te passen en het in estafettevorm te spelen kan je er met 16 kinderen tegelijk op spelen. 

De software maakt ons onderscheidend ten opzichte van onze concurrentie. Onze games zijn in het Nederlands. Wij maken alle games zelf en kunnen hierdoor ook alle games zelf aanpassen. Zo kan elke game of zelfs het gehele portaal en dashboard gepersonaliseerd worden.

De minimale grootte van de ruimte is afhankelijk van de versie X-Wall. De minimale afstand van de X-Wall tot aan de muur is 1 meter. De beamer komt dan op een hoogte van 2,3 meter te hangen. Er is veel mogelijk en wij denken graag met je mee aan oplossingen om de X-Wall te integreren in jouw ruimte. Neem contact met ons op, we helpen je graag. 

De X-Wall is verkrijgbaar in vier verschillende versies. De X-Wall Basic, X-Wall Ultra Short Throw, X-Wall Short Throw en de X-Wall Mobile. Het verschil tussen de diverse soorten is de afstand van de beamer t.o.v. de muur en de projectie grootte. De X-Wall mobile is zoals de naam het zegt een mobiele versie. Klik hier voor de actuele prijzen van de verschillende soorten X-Walls. 

Vraag een demo aan
en ervaar het zelf

De mogelijkheden zijn eindeloos…

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van de X-Wall? Dan kunt u een gratis online demonstratie aanvragen. Het is ook mogelijk om een demonstratie op locatie te verzorgen.