Gratis x-wall met een onderwijssubsidie no cure, no pay

Een gratis X-Wall laten installeren op jouw school met de subsidie “Impuls en innovatie bewegingsonderwijs”? Dat kan! Plan een online kennismaking in en ontdek de mogelijkheden. 

Wat houdt de subsidie Impuls en innovatie
bewegingsonderwijs in?

De subsidie “Impuls en innovatie bewegingsonderwijs” heeft als doel om kinderen meer in beweging te brengen. Vanaf 2023 zijn scholen uit het (speciaal) basisonderwijs verplicht om minstens 2 uur bewegingsonderwijs per week te verzorgen. Deze subsidie ondersteunt scholen om het bewingsonderwijs toe te passen. Scholen kunnen de subsidie gebruiken om de verplichte twee uur te halen of middelen aan te schaffen om bewegen tijdens de schooldag te stimuleren. 

voorwaarden voor de
subsidie beweginonderwijs

Om aanspraak te kunnen maken op de subsidie “Impuls en innovatie bewegingsonderwijs”, zijn er enkele voorwaarden waar rekening mee gehouden moet worden. Belangrijke voorwaarden zijn:

  • Als bestuur ontvang je voor de eerste school die meedoet maximaal €25.000,-
  • Voor elke volgende school die deelneemt ontvang je een extra subsidie van max €15.000,-
  • De school past minimaal 2 uur bewegingsonderwijs in de week toe.

Hoe draagt de X-Wall bij aan het bewegingsonderwijs?

Het doel van Interactive X-Wall is om meer personen in beweging te brengen. Met de X-Wall stimuleren wij beweging door gamification. Door het ruime aanbod aan educatieve spellen kunnen scholen eenvoudig bewegend leren toepassen binnen de leerlijnen. Kinderen kunnen op een leuke en interactieve manier de lesstof opnemen terwijl ze in beweging zijn. 

Wij dienen de aanvraag voor jou in

Wij begrijpen dat het aanvragen en verantwoorden van een subsidie veel tijd en moeite kost. Daarom helpt Interactive X-Wall bij het aanvragen en verantwoorden van de subsidie “Impuls en innovatie bewegingsonderwijs”.  Dit doen we op No Cure No Pay basis. Wordt de subsidie niet gehonoreerd? Dan hoef je ook niet te betalen. Plan een online kennismaking met ons in en ontdek de mogelijkheden voor jouw school.

Blije spelers, blije klanten

De X-Wall staat al op meer dan 30 vaste locaties waaronder bij Feyenoord, Landal Greenparks en KBS De Schakel

Gratis X-Wall met een
Onderwijssubsidie

De Interactive X-Wall is dé manier om leerlingen te laten leren op een vernieuwende en beweeglijke manier. Uit onderzoek van de Rijksoverheid blijkt namelijk dat bijna de helft van de Nederlandse kinderen te weinig beweegt en dat motorische vaardigheden achteruitgaan, terwijl het aantal kinderen met overgewicht toeneemt.
Met de Interactive X-Wall willen wij hier verandering in brengen. Onze muur is de perfecte tool om de kennis en vaardigheden van kinderen op een interactieve manier te trainen en tegelijkertijd beweging te stimuleren. Zo kunnen kinderen spelenderwijs leren en werken aan een gezondere levensstijl.

Bewegend leren heeft een positieve invloed op de hersenstructuur en hersenactiviteiten

Door bewegend te leren kunnen kinderen zich beter concentreren

Bewegend leren draagt bij aan de motorische ontwikkeling

Bewegend leren draagt bij aan het beter  onthouden en  opnemen van lesstof

Maakt lessen leuker voor zowel leerlingen als leraren

Bewegend leren draagt bij aan het behalen van de beweegrichtlijnen

X-Wall bij basisschool KBS De Schakel

Steeds meer scholen gaan voor een vernieuwende leermethode zoals de Interactive X-Wall. Zo ook KBS de Schakel.

“Wij gebruiken de X-Wall als aanvulling op onze lessen. Eerst behandelen we het onderwerp in het klaslokaal en vervolgens gaan we de stof oefenen op de X-Wall. Zo oefenen wij bijvoorbeeld spelling via de game Otje OU, Adje AU. De leerlingen vinden het geweldig en leren het spelenderwijs” 

Aldus Matthijs van Lith van KBS de Schakel in Apeldoorn

 

“De X-Wall sluit perfect aan bij de leerlijnen die wij gebruiken bij ons op school. ”

- Matthijs van Lith, docent KBS de Schakel

EDUCATIEVE GAMES

Rekenkoning Multiplayer

Welk team kan het snelste rekenen en mikken? Wie het eerste 15 sommen oplost wint. Rekenen is nog nooit zo leuk geweest! Het rekenen is ontwikkeld volgens de leerlijnen van de basisscholen. Selecteer je groep en doe rekensommen op je eigen niveau.

Aantal spelers: 1 t/m 10 spelers
Leeftijd: 6+

Fast Timers

Met Fast timer leer je de tijden op een analoge en digitale klok. Er zijn verschillende niveaus beschikbaar in dit spel. Het spel is te spelen met één speler of met twee teams tegen elkaar Wie kan het beste klok kijken?

Aantal spelers: 1 t/m 10 spelers
Leeftijd: 6+

Alfabet spel

Raak zo snel mogelijk alle objecten die beginnen met een letter die bovenin te vinden is. Wie haalt er als eerste 8 punten? Het spel is ook te spelen in het Engels en in het Duits. Zo kan je dus ook je woordenschat verbeteren in een andere taal!

Aantal spelers: 1 t/m 10 spelers
Leeftijd: 8+

Plan nu een
adviesgesprek

Ben jij geïnteresseerd in de aanschaf van een Interactive X-Wall door middel van de subsidie “Verbetering basisvaardigheden”? Of wil je meer informatie ontvangen over de mogelijkheden van de subsidie? Vul dan hieronder je gegevens in om een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen.

Heeft jouw school niet de subsidie
Impuls en innovatie bewegingsonderwijs?

Er zijn meerdere subsidieregelingen waarmee de Interactive X-Wall volledig gesubsideerd kan worden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden bij jouw op school of bekijk hieronder de andere subsidieregelingen.

Subsidie basisvaardigheden

Doorstroom
programma po-vo

Subsidie NPO gelden

De voordelen van
spelenderwijs leren

Basisvaardigheden gaat om taal, rekenen, digitale geletterdheid en burgerschap. 

Ja dat kan. De Interactive X-Wall helpt bij het ontwikkelen van de basisvaardigheden, op een leuke beweeglijke manier. 

De subsidie moet worden verantwoord via de jaarverslaggeving volgens de Regeling jaarverslaggeving onderwijs met model  G, onderdeel 1. De verantwoording nemen wij voor je uit handen. Zo hoef je daar niet meer naar om te kijken. 

Nee dit kan niet. De subsidie wordt per vestiging toegekend en kan alleen voor de verbetering van basisvaardigheden op dezelfde vestiging worden gebruikt. 

Ja, de verschillende vestigingen kunnen met elkaar samenwerken maar de budgetten moeten gescheiden blijven. 

Geverifieerd door MonsterInsights