Gratis x-wall met de subsidie financiele educatie no cure, no pay

Een gratis X-Wall laten installeren op jouw school met de subsidie “financiele educatie”? Dat kan! Met de subsidie financiele educatie leren de leerlingen door middel van interactieve games omgaan met geld. Deze subsidie is alleen voor VO scholen en is aan te vragen van 15 april tot en met 10 mei. Plan een online kennismaking in en ontdek de mogelijkheden. 

Wat houdt de subsidie
financiele educatie in?

Minister Carola Schouten (Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen) stelt voor dit jaar € 18,7 miljoen beschikbaar voor subsidie voor financiële educatie op middelbare scholen. Onder meer om bijvoorbeeld docenten te trainen die leerlingen onderwijs geven over geldzaken. Dit leert jongeren beter om te gaan met hun financiën. Middelbare scholen kunnen vanaf 15 april een aanvraag indienen.

Als jongeren 18 jaar worden, zijn ze voor de wet financieel zelfstandig. Bij de meeste jongeren verloopt dat goed, maar voor veel jongeren is financieel zelfstandig worden een grote uitdaging. Uit onderzoek van de BKR blijkt dat 24.000 jongeren tussen de 18 en 25 jaar kampt met één of meerdere betalingsproblemen. Het is daarom belangrijk dat jongeren al voor hun 18e leren hoe ze om moeten gaan met geldzaken én geldzorgen. Zowel ouders als scholen hebben hierin een rol. Steeds vaker bieden scholen financiële educatie aan. In 2023 stelde minister Schouten al € 8,6 miljoen beschikbaar voor financiële educatie voor mbo-studenten. Er kwamen toen veel aanvragen binnen.

Met de subsidie financiele educatie kan je per school een bedrag van €75.000,- aanvragen. Hiermee kunnen wij jouw school helpen met een programma om de leerlingen te helpen om financiele keuzes te maken.

Financiele educatie
met de X-WAll

Ontdek de toekomst van financiële educatie met onze interactieve X-Wall! Dankzij de subsidie voor financiële educatie kunnen leerlingen nu op een speelse en interactieve manier leren hoe ze verstandig met geld om kunnen gaan. Docenten kunnen eenvoudig de X-Wall inzetten en integreren in de lessen.

Met educatieve games die zijn ontworpen om beweging en leren te combineren, zullen leerlingen snel de essentiële financiële vaardigheden oppikken. Onze visueel games helpen leerlingen bij het nemen van financiële beslissingen, terwijl ze tegelijkertijd plezier hebben en actief blijven.

Spring in de wereld van financiële geletterdheid en laat je leerlingen genieten van een innovatieve leerervaring met onze interactieve muur X-Wall!

Wat doen wij voor jou?

1. Aanvraag indienen:

  • Het aanvragen van een subsidie kost veel tijd en moeite. Dat begrijpen we. Daarom helpt Interative X-Wall jou bij het aanvragen van de subsidie. Dit doen we op No Cure No Pay basis. Wordt de subsidie niet gehonoreerd? Dan hoef je ook niet te betalen.

2. Opstellen activiteitenplan:

  • Om de subsidie aan te vragen moet er een activiteitenplan worden opgesteld. Dit zijn de interventies waaraan het subsidie bedrag wordt besteed. Ook dit kan veel tijd kosten en kunnen wij voor jou uit handen nemen. 

3. Verantwoording:

  • Heb je de subsidie ontvangen? Dan moet deze na afloop ook verantwoord worden. Heb jij de aanvraag van de subsidie door ons laten indienen? Dan nemen wij ook de verantwoording van de subsidie op ons.

Blije spelers, blije klanten

De X-Wall staat al op meer dan 30 vaste locaties waaronder bij Feyenoord, Landal Greenparks en KBS De Schakel

Meer beweging Met de Interactive X-Wall

Ontdek hoe de Interactive X-Wall beweging stimuleert in het onderwijs en de gezondheidssector. Met bewegend leren en interactieve oefeningen bevordert de X-Wall een actieve en gezonde levensstijl. Bekijk de video's en ervaar de kracht van beweging!

X-Wall bij basisschool de Regenboog

"Wij hebben gekozen voor de X-Wall omdat we innovatief willen zijn. Met de X-Wall komen 21e-eeuwse vaardigheden naar voren."

Aldus Patrick Kort-Spoelman | Directeur Kindcentrum de Regenboog

X-Wall bij KBS de Schakel

"Met de X-Wall kunnen kinderen een interactieve gymles krijgen die altijd leuk en uitdagend is. Wij gebruiken de X-Wall als aanvulling op onze lessen."

Aldus Matthijs van Lith | Leerkracht KBS de Schakel

Gratis X-Wall met een
Onderwijssubsidie

De Interactive X-Wall is dé manier om leerlingen te laten leren op een vernieuwende en beweeglijke manier. Uit onderzoek van de Rijksoverheid blijkt namelijk dat bijna de helft van de Nederlandse kinderen te weinig beweegt en dat motorische vaardigheden achteruitgaan, terwijl het aantal kinderen met overgewicht toeneemt.
Met de Interactive X-Wall willen wij hier verandering in brengen. Onze muur is de perfecte tool om de kennis en vaardigheden van kinderen op een interactieve manier te trainen en tegelijkertijd beweging te stimuleren. Zo kunnen kinderen spelenderwijs leren en werken aan een gezondere levensstijl.

Bewegend leren heeft een positieve invloed op de hersenstructuur en hersenactiviteiten

Door bewegend te leren kunnen kinderen zich beter concentreren

Bewegend leren draagt bij aan de motorische ontwikkeling

Bewegend leren draagt bij aan het beter  onthouden en  opnemen van lesstof

Maakt lessen leuker voor zowel leerlingen als leraren

Bewegend leren draagt bij aan het behalen van de beweegrichtlijnen

EDUCATIEVE GAMES

Rekenkoning Multiplayer

Welk team kan het snelste rekenen en mikken? Wie het eerste 15 sommen oplost wint. Rekenen is nog nooit zo leuk geweest! Het rekenen is ontwikkeld volgens de leerlijnen van de basisscholen. Selecteer je groep en doe rekensommen op je eigen niveau.

Aantal spelers: 1 t/m 10 spelers
Leeftijd: 6+

Fast Timers

Met Fast timer leer je de tijden op een analoge en digitale klok. Er zijn verschillende niveaus beschikbaar in dit spel. Het spel is te spelen met één speler of met twee teams tegen elkaar Wie kan het beste klok kijken?

Aantal spelers: 1 t/m 10 spelers
Leeftijd: 6+

Alfabet spel

Raak zo snel mogelijk alle objecten die beginnen met een letter die bovenin te vinden is. Wie haalt er als eerste 8 punten? Het spel is ook te spelen in het Engels en in het Duits. Zo kan je dus ook je woordenschat verbeteren in een andere taal!

Aantal spelers: 1 t/m 10 spelers
Leeftijd: 8+

Plan nu een
adviesgesprek

Ben jij geïnteresseerd in de aanschaf van een Interactive X-Wall door middel van de subsidie “Verbetering basisvaardigheden”? Of wil je meer informatie ontvangen over de mogelijkheden van de subsidie? Vul dan hieronder je gegevens in om een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen.

Heeft jouw school niet de subsidie
basisvaarigheden

Er zijn meerdere subsidieregelingen waarmee de Interactive X-Wall volledig gesubsideerd kan worden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden bij jouw op school of bekijk hieronder de andere subsidieregelingen.

Subsidie basisvaardigheden

Doorstroomprogramma po-vo

Subsidie NPO gelden