Gratis x-wall met een onderwijssubsidie no cure, no pay

Een gratis X-Wall laten installeren op jouw school met de “NPO-gelden”? Dit is mogelijk! Met de interactieve muur X-Wall en de vele educatieve games kunnen wij jouw school helpen om de leerachterstanden die tijdens de coronacrisis zijn ontstaan weg te werken. Plan een online kennismaking in en ontdek de mogelijkheden. 

Wat houdt de subsidie
NPO-gelden in?

De NPO gelden bieden scholen de kans om het leerniveau van hun leerlingen op te krikken en verbeteringen door te voeren. De subsidie is bedoeld voor scholen die voortkomen uit het Nationaal Programma Onderwijs (NPO). De subsidie heeft twee belangrijke doelen:

  • Leervertragingen door de Coronacrisis in halen.
  • Investeren in sociaal-emotionele  en cognitieve ontwikkeling van kinderen en jongeren.

Met de subsidie NPO-gelden kan een school kiezen voor een interventie waarbij de Interactive X-Wall wordt ingezet. 

Wij dienen de aanvraag voor jou in

Wij begrijpen dat het aanvragen en verantwoorden van een subsidie veel tijd en moeite kost. Daarom helpt Interactive X-Wall bij het aanvragen en verantwoorden van de subsidie “NPO-gelden”.  Dit doen we op No Cure No Pay basis. Wordt de subsidie niet gehonoreerd? Dan hoef je ook niet te betalen. Plan een online kennismaking met ons in en ontdek de mogelijkheden voor jouw school.

Blije spelers, blije klanten

De X-Wall staat al op meer dan 30 vaste locaties waaronder bij Feyenoord, Landal Greenparks en KBS De Schakel

Gratis X-Wall met een
Onderwijssubsidie

De Interactive X-Wall is dé manier om leerlingen te laten leren op een vernieuwende en beweeglijke manier. Uit onderzoek van de Rijksoverheid blijkt namelijk dat bijna de helft van de Nederlandse kinderen te weinig beweegt en dat motorische vaardigheden achteruitgaan, terwijl het aantal kinderen met overgewicht toeneemt.
Met de Interactive X-Wall willen wij hier verandering in brengen. Onze muur is de perfecte tool om de kennis en vaardigheden van kinderen op een interactieve manier te trainen en tegelijkertijd beweging te stimuleren. Zo kunnen kinderen spelenderwijs leren en werken aan een gezondere levensstijl.

Bewegend leren heeft een positieve invloed op de hersenstructuur en hersenactiviteiten

Door bewegend te leren kunnen kinderen zich beter concentreren

Bewegend leren draagt bij aan de motorische ontwikkeling

Bewegend leren draagt bij aan het beter  onthouden en  opnemen van lesstof

Maakt lessen leuker voor zowel leerlingen als leraren

Bewegend leren draagt bij aan het behalen van de beweegrichtlijnen

X-Wall bij basisschool KBS De Schakel

Steeds meer scholen gaan voor een vernieuwende leermethode zoals de Interactive X-Wall. Zo ook KBS de Schakel.

“Wij gebruiken de X-Wall als aanvulling op onze lessen. Eerst behandelen we het onderwerp in het klaslokaal en vervolgens gaan we de stof oefenen op de X-Wall. Zo oefenen wij bijvoorbeeld spelling via de game Otje OU, Adje AU. De leerlingen vinden het geweldig en leren het spelenderwijs” 

Aldus Matthijs van Lith van KBS de Schakel in Apeldoorn

 

“De X-Wall sluit perfect aan bij de leerlijnen die wij gebruiken bij ons op school. ”

- Matthijs van Lith, docent KBS de Schakel

EDUCATIEVE GAMES

Rekenkoning Multiplayer

Welk team kan het snelste rekenen en mikken? Wie het eerste 15 sommen oplost wint. Rekenen is nog nooit zo leuk geweest! Het rekenen is ontwikkeld volgens de leerlijnen van de basisscholen. Selecteer je groep en doe rekensommen op je eigen niveau.

Aantal spelers: 1 t/m 10 spelers
Leeftijd: 6+

Fast Timers

Met Fast timer leer je de tijden op een analoge en digitale klok. Er zijn verschillende niveaus beschikbaar in dit spel. Het spel is te spelen met één speler of met twee teams tegen elkaar Wie kan het beste klok kijken?

Aantal spelers: 1 t/m 10 spelers
Leeftijd: 6+

Alfabet spel

Raak zo snel mogelijk alle objecten die beginnen met een letter die bovenin te vinden is. Wie haalt er als eerste 8 punten? Het spel is ook te spelen in het Engels en in het Duits. Zo kan je dus ook je woordenschat verbeteren in een andere taal!

Aantal spelers: 1 t/m 10 spelers
Leeftijd: 8+

Plan nu een
adviesgesprek

Ben jij geïnteresseerd in de aanschaf van een Interactive X-Wall door middel van de subsidie “NPO-gelden”? Of wil je meer informatie ontvangen over de mogelijkheden van de subsidie? Vul dan hieronder je gegevens in om een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen.

Heeft jouw school niet de
NPO gelden?

Er zijn meerdere subsidieregelingen waarmee de Interactive X-Wall volledig gesubsideerd kan worden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden bij jouw op school of bekijk hieronder de andere subsidieregelingen.

Subsidie basisvaardigheden

Doorstroom
programma po-vo

Subsidie bewegingsonderwijs

De voordelen van
spelenderwijs leren

De subsidie is voor alle scholen die vallen onder de wet primair onderwijs.

Scholen die in aanmerking komen voor de subsidie zijn scholen die vallen onder de wet primair onderwijs. Het basisonderwijs en speciaal basisonderwijs vallen hieronder.

Elke school in het VO en PO zou de subsidie kunnen aanvragen. Je krijgt per leerling een bedrag van €1.000,-

Een po-school kan per jaar subsidie ontvangen voor één doorstroomprogramma po-vo. Een school kan dus geen onderdeel zijn van meerdere aanvragen. Het is wel mogelijk dat een bestuur meerdere aanvragen indient voor verschillende scholen/vestigingen.

Een vo-school kan sinds 2021 meedoen met maximaal twee aanvragen.

De subsidies worden op schoolniveau aangevraagd. Er kan dus per school een subsidie worden ingediend.

Per aanvraag wordt er een individueel plan opgesteld met jouw school. Het kan gaan naar de aanschaf van de X-Wall, ontwikkelig van de games, een trainer om docenten op te leiden of voor een gastdocent. 

Elke school kan de subsidie aanvragen. De subsidies is gericht op het hoger doorstromen van kinderen van het PO naar het VO.