Gratis x-wall met verbinding po-vo no cure, no pay

Wil jij een gratis X-Wall aanvragen met de subsidieregeling “Verbinding  po-vo”? Plan dan nu een kennismakingsgesprek in! De subsidie kan van 14 februari tot en met 13 maart 2024 worden aangevraagd.  Vorig jaar hebben wij in totaal 14 scholen kunnen helpen met een X-Wall met deze subsidie. Wees er dus snel bij!

Wat houdt de subsidieregeling
verbinding po-vo in?

De subsidie Verbinding po-vo is bedoeld voor leerlingen die op een hoger niveau kunnen presteren, maar hiervoor minder ondersteuning of hulpbronnen hebben dan anderen. 

Met behulp van de X-Wall wordt er een doorlopende leerlijn aangeboden op het gebied van rekenen en taal. Ook is het mogelijk om eigen lessen te integreren en deze te delen in de X-Wall community met andere scholen. Inmiddels beschikt de X-Wall over 60 games waarvan 24 educatief zijn ingericht. Per jaar ontwikkelen  wij minimaal 20 nieuwe games en zorgt voor uitbreidingen van de bestaande games. Via deze weg maken wij bewegend leren nog leuker, makkelijker en effectiever! 

“De X-Wall sluit perfect aan bij de leerlijnen die wij gebruiken bij ons op school. ”

- Matthijs van Lith, docent KBS de Schakel

Samenwerking Tussen PO en VO

Om de subsidie aan te vragen is er een coalitie nodig van minimaal twee PO scholen en één VO school. Bovendien kunnen in deze regeling ook S(B)O scholen aansluiten. Het eerste subsidiejaar is bedoeld om gezamenlijk een verbindingsplan op te stellen. 

Daarnaast dienen er minimaal drie van de vijf onderwerpen te zijn uitgewerkt van het verbindingsplan. 

Lees hier onder meer over het verbindingsplan. 

Wij dienen de aanvraag voor jou in

Het aanvragen van een subsidie kost veel tijd en moeite. Dat begrijpen we. Daarom dienen wij de aanvraag voor jouw school in. Wij nemen al het werk uit handen. Denk aan het schrijven van de aanvraag, het verbindingsplan en de verantwoording. Dit doen wij in samenwerking met Maze Subsidies. Het allerbelangrijkste, dit doen we op No Cure No Pay basis. Wordt de aanvraag afgewezen dan hoef je ook niet te betalen! Zodra het verbindingsplan is goedgekeurd gaan we het in gang zetten.

Wil jij de aanvraag laten indienen zonder er al te veel tijd aan kwijt te zijn? Plan dan een online kennismaking in, wij helpen je graag op weg.

“Wij hebben de X-Wall omdat we innovatief willen zijn. De X-Wall combineert beweging met leren ”

- Patrick Kort-Spoelman, Directeur Kindcentrum de Regenboog

WAar gaat de subsidie naar toe?

In het activiteitenplan worden de kosten zo verdeeld dat de school een compleet bewegend leren implementatieplan kan opzetten.

Hierbij worden de kosten als volgt onderverdeeld: aanschaf van materialen, aanpassingen van de ruimte waar de X-Wall wordt geplaatst, een sportpakket, het aanstellen van een projectleider en personeelskosten voor de uitvoering. Dit overzicht wordt voorafgaand van het indienen van het activiteitenplan gedeeld met alle deelnemende scholen uit de coalitie zodat de betrokken scholen hierover mee kunnen denken. 

Planning verbinding po-vo

Van 14 februari tot en met 13 maart kan de subsidie worden ingediend. In samenwerking met MAZE Subsidie zorgen wij voor de aanvraag. Op 3 juni worden de beschikkingen verstuurd. Bij een toekenning maken wij het verbindingsplan en beschrijven hierin de activiteiten.  Wij zorgen ervoor dat het plan is ingediend voor 31 januari 2025. Op 30 april 2025 is het verbindingsplan beoordeeld en ontvangen de scholen of ze een defintieve toekenning hebben gekregen.

Zodra we goed nieuws hebben ontvangen gaan we zo snel mogelijk starten met het bewegend leren met de X-Wall op jullie scholen!

 

Gratis X-Wall met
po-vo subsidieregeling

De Interactive X-Wall is dé manier om leerlingen te laten leren op een vernieuwende en beweeglijke manier. Uit onderzoek van de Rijksoverheid blijkt namelijk dat bijna de helft van de Nederlandse kinderen te weinig beweegt en dat motorische vaardigheden achteruitgaan, terwijl het aantal kinderen met overgewicht toeneemt.
Met de Interactive X-Wall willen wij hier verandering in brengen. Onze muur is de perfecte tool om de kennis en vaardigheden van kinderen op een interactieve manier te trainen en tegelijkertijd beweging te stimuleren. Zo kunnen kinderen spelenderwijs leren en werken aan een gezondere levensstijl.

Bewegend leren heeft een positieve invloed op de hersenstructuur en hersenactiviteiten

Door bewegend te leren kunnen kinderen zich beter concentreren

Bewegend leren draagt bij aan de motorische ontwikkeling

Bewegend leren draagt bij aan het beter  onthouden en  opnemen van lesstof

Maakt lessen leuker voor zowel leerlingen als leraren

Bewegend leren draagt bij aan het behalen van de beweegrichtlijnen

EDUCATIEVE GAMES

Rekenkoning Multiplayer

Welk team kan het snelste rekenen en mikken? Wie het eerste 15 sommen oplost wint. Rekenen is nog nooit zo leuk geweest! Het rekenen is ontwikkeld volgens de leerlijnen van de basisscholen. Selecteer je groep en doe rekensommen op je eigen niveau.

Aantal spelers: 1 t/m 10 spelers
Leeftijd: 6+

Fast Timers

Met Fast timer leer je de tijden op een analoge en digitale klok. Er zijn verschillende niveaus beschikbaar in dit spel. Het spel is te spelen met één speler of met twee teams tegen elkaar Wie kan het beste klok kijken?

Aantal spelers: 1 t/m 10 spelers
Leeftijd: 6+

Alfabet spel

Raak zo snel mogelijk alle objecten die beginnen met een letter die bovenin te vinden is. Wie haalt er als eerste 8 punten? Het spel is ook te spelen in het Engels en in het Duits. Zo kan je dus ook je woordenschat verbeteren in een andere taal!

Aantal spelers: 1 t/m 10 spelers
Leeftijd: 8+

Blije spelers, blije klanten

De X-Wall staat al op meer dan 30 vaste locaties waaronder bij Feyenoord, Landal Greenparks en KBS De Schakel

Op zoek naar een andere subsidie dan
Verbinding po-vo?

Er zijn meerdere subsidieregelingen waarmee de Interactive X-Wall volledig gesubsideerd kan worden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden bij jouw op school of bekijk hieronder de andere subsidieregelingen.

Subsidie basisvaardigheden

Subsidie bewegingsonderwijs

Subsidie NPO gelden

Plan nu een
adviesgesprek

Ben jij geïnteresseerd in de aanschaf van een Interactive X-Wall door middel van de subsidie “Verbinding PO-VO”? Of wil je meer informatie ontvangen over de mogelijkheden van de subsidie? Vul dan hieronder je gegevens in om een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen.